Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Complicatiile liposuctiei

Despre complicatiile si riscurile liposuctiei

Satisfactia deplina a pacientilor in urma unei interventii chirurgicale este conditionata de stabilirea unor asteptari realiste, in urma unui dialog deschis cu medicul chirurg. Pacientul trebuie sa aleaga informat si sa cunoasca in totalitate atat beneficiile cat si riscurile procedurii.

Va invitam sa sunati la 0723 171 316 si sa programati o consultatie gratuita!

Complicatiile majore pot fi cauzate de eliminarea unui volum de tesut adipos in exces in cadrul unei singure sedinte, efectuarea liposuctiei in prea multe zone ale corpului in cadrul aceleiasi sedinte sau de asocierea liposuctiei cu alte interventii chirurgicale ce implica o trauma chirurgicala accentuata si expunerea prelungita la anestezie generala.

Complicatiile minore pot include dezvoltarea de hematoame, edeme, denivelari superficiale ale pielii, cicatrici vizibile, discoloratii ale pielii, reactii alergice la administrarea de anumite medicamente. Sincopa post-mictiune descrie pierderea temporara a cunostintei, un posibil risc a doua zi dimineata dupa interventia de liposuctie.

Complicatiile severe si rare pot include probleme cu anestezia, formarea de cheaguri de sange, traumatisme abdominale, hemoragii, hipotermie, infectii, pneumonie de aspiratie (in cazul anesteziei generale), reactii adverse la anumite medicamente, aritmii cardiace, leziuni ale nervilor.

Anumite medicamente, daca sunt administrate inainte de interventia de liposuctie, pot cauza complicatii precum dezvoltarea de hematoame (acumularea de sange in tesuturi) sau sangerarea abundenta. Medicamentele care pot afecta coagularea sangelui sunt aspirina, ibuprofen (Motrin, Advil, Nurofen) si varfarina (Coumadin). Chiar si administarea de vitamina E si anumite extracte din plante sau consumul de vin rosu pot creste riscul de hemoragii.

Riscurile anesteziei locale: Lidocaina este cel mai sigur anestezic local pentru liposuctie. Doza maxima recomandata de lidocaina pentru liposuctie este de 50 mg/kg (in functie de greutatea pacientului), riscurile survenind atunci cand aceasta doza maxima este depasita.

Riscurile anesteziei generale: Anestezia generala poate fi considerata sigura cand este realizata de un medic anestezist, liposuctia nu este asociata cu alte interventii chirurgicale si nu este efectuata in exces. Complicatiile in urma anesteziei generale pot consta in declansarea de afectiuni respiratorii.

Riscurile liposuctiei cu ultrasunete: Unele tehnici de liposuctie cu ultrasunete au fost abandonate din cauza riscului de arsuri.

Riscurile pot fi reduse prin efectuarea interventiei de liposuctie in doua sau mai multe sedinte distincte, in cazul in care trebuie indepartat un volum mare de tesut adipos, si prin evitarea asocierii liposuctiei cu alte interventii chirurgicale in cadrul aceleiasi sedinte. Interventia de liposuctie sub anestezie locala este mult mai sigura decat efectuata sub anestezie generala.

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita!

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu