Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Liposuctia abdominala

Despre liposuctia zonei abdomenului

Abdomenul este zona cel mai des tratata prin liposuctie, atat la barbati cat si la femei. Succesul liposuctiei abdominale depinde de cantitatea si localizarea depozitelor de grasime, istoricul pierderilor si castigarilor in greutate, istoricul de sarcina, varsta si sexul pacientului.

Sarcinile anterioare - sarcina tinde sa intinda muschii abdominali si sa bombeze abdomenul inferior. Aceasta curba determina forma siluetei de dupa liposuctie. Majoritatea femeilor care au fost insarcinate sunt foarte multumite de rezultatele liposuctiei.

Cicatricea post-cezariana sau post histerectomie - o consecinta nedorita a inciziei o reprezinta persistenta unei denivelari de tesut subcutanat in regiunea imediat superioara inciziei. Liposuctia poate repara cu usurinta aceasta deformare neplacuta.

Obezitate precedenta - daca pacientul a fost obez si ulterior a slabit, rezultatul pierderii in greutate este o grasime mult mai fibroasa. Acest lucru ingreuneaza operatia de liposuctie.

Localizarea grasimii abdominale - locul unde sunt situate depozitele de grasime in exces este foarte important. Grasimea abdominala prezinta doua straturi, unul superficial si altul profund. Grasimea superficiala este situata imediat sub piele si deasupra muschilor abdominal. Stratul profund reprezinta grasimea situata la interiorul cavitatii abdominale, deasupra intestinelor. Unele persoane prezinta un strat profund mai dezvoltat decat cel superficial. In timp ce grasimea de la suprafata poate fi indepartata prin liposuctie, cea intestinala nu poate fi indepartata chirurgical. Grasimea intestinala poate fi diminuata prin pierderea in greutate cu ajutorul dietelor si exercitiilor fizice. Majoritatea pacientilor au o cantitate mai mare de grasime superficiala decat profunda si se vor bucura de rezultate deosebite de pe urma liposuctiei abdominale.

O operatie reusita este determinata si definita de gradul de satisfactie a pacientului. Opinia pacientului in legatura cu rezultatele cosmetice ale interventiei depinde de o multitudine de factori, cum ar fi: asteptarile, deficientele cosmetice preoperatorii, tehnica si priceperea chirurgului.

Varsta si sexul pacientului Varsta pacientului nu este un factor important in succesul operatiei de liposuctie. Unele dintre cele mai fericite paciente sunt femeile de peste 60 de ani. In cazul unei paciente mai in varsta procedura de liposuctie abdominala poate imbunatati aspectul unui abdomen obez cu un minim de risc sau disconfort. Femeile au de regula un tesut gras mai moale si mai putin fibros ca al barbatilor si in consecinta liposuctia este mai usor de realizat in cazul acestora.

Zona superioara a abdomenului - pielea din aceasta zona poate prezenta unele riduri dupa operatia de liposuctie. Aceasta tendinta se manifesta cu precadere in cazul pacientilor mai in varsta, care prezinta o elasticitate scazuta a pielii. Zona inferioara nu tinde sa manifeste acest proces de incretire. Elasticitatea fasciei Scarpa poate impiedica aparitia incretirii in cazul liposuctiei abdominale a etajului inferior. Grasimea de la nivelul etajului abdominal superior pune de obicei mai putine probleme decat cea a etajului inferior, dar daca grasimea din zona superioara nu este indepartata in mod adecvat, in cazul in care pacientul se ingrasa aceasta zona va capata un aspect bombat si inestetic.

Abdominoplastia secundara liposuctiei - unii pacienti, foarte putini, isi doresc si o interventie de abdominoplastie pentru a elimina pielea abdominala in axces. Motivele sunt laxitatea excesiva a pielii sau de dehiscenta muschilor drepti abdominali ca rezultat al sarcinii. Abdominoplastia se poate face la minim cateva luni de la liposuctia abdominala.

Vindecarea postoperatorie - durerea care apare dupa efectuarea unei liposuctiei tumescente nu necesita un tratament mai puternic decat paracetamolul. Anestezia tumescenta dureaza pana la 18 ore. Disconfortul este maxim la 36-72 de ore de la operatie. Durerea este similara "febrei musculare" de dupa efort fizic. Intensitatea durerii este similara celei de dupa o arsura solara, mai intensa la flexare sau la atingere. In cazul anesteziei generale durerea postoperatorie poate fi mai mare. Pentru un minim de disconfort e preferabila anestezia locala tumescenta si utilizarea de catre medic a canulelor de suctiune subtiri. Astfel inciziile pot fi lasate deschise si drenajul postoperator e mai bun.

Umflaturile (edemul) si durerea - in ziua imediat urmatoare operatiei, ca rezultat al drenajului deschis (prin incizii care nu sunt inchise prin suturi) si datorita purtarii hainelor compresive, rezultatele cosmetice sunt usor vizibile. Dupa ce drenajul a fost suprimat si pe masura ce procesul de vindecare progreseaza are loc reabsorbtia umflaturilor. Edemul subcutanat abdominal se resoarbe, de regula, mai greu decat in alte zone si poate scadea usurinta cu care pacientul se apleca inainte. Un anumit grad de umflare, intarire si un aspect denivelat este normal in primele 4-12 saptamani. Rigiditatea pielii abdominale si a tesutului subcutanat descreste progresiv in urmatoarele 3-4 luni de dupa operatie.

Activitatea zilnica si imbaiatul - nu exista restrictii postoperatorii cu privire la activitatea fizica. Pacientii sunt sfatuiti sa nu ramana la pat, preferabil sa se plimbe prin casa sau iasa la o plimbare scurta in seara de dupa operatie. Dusurile vor fi efectuate cel putin o data sau de doua ori pe zi, incepand cu dimineata de dupa operatie.

Mai multe detalii precum si informatii personalizate veti primi de la medicul specialist al clinicii, cu ocazia consultatiei. Pentru a programa o consultatie gratuita va rugam sa sunati la 0723 171 316.

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu