Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Liposuctia coapselor

Liposuctia coapselor anterioare, interioare si exterioare

In zona anterioara a coapselor un aspect neted si estetic este mult mai important decat reducerea circumferentiala maxima. Liposuctia excesiva realizata in aceasta zona poate avea ca repercusiuni unele neregularitati inestetice ale pielii. Inlaturarea a mai mult de 60% din tesutul gras subcutanat al zonei anterioare a coapselor nu este recomandata.

Liposuctia in zona coapselor interioare este solicitata frecvent de catre femei, intrucat imbunatateste substantial conturul siluetei. Chiar si unii barbati apeleaza liposuctie pentru aceasta zona.

Zona interioara a coapselor si a genunchilor sunt tratate frecvent in cadrul aceleiasi sedinte, avand in vedere ca majoritatea femeilor se confrunta cu depozite adipoase de-a lungul intregii regiuni. Altfel, tratamentul separat al acestor zone poate cauza denivelari in regiunile intermediare unde nu a fost efectuata procedura de liposuctie.

Liposuctia coapselor exterioare - problema excesului de grasime de la nivelul coapselor si al soldurilor este de cele mai multe ori cauzata de mostenirea genetica. In aceste cazuri dieta si exercitiile fizice nu sunt suficiente. Aspectul proeminent al coapselor transmite imaginea de maturitate, de stil de viata inactiv, in timp ce coapsele subtiri sugereaza tinerete si vitalitate.

Liposuctia coapselor exterioare este recomandata a se efectua impreuna cu liposuctia feselor si a partii superioare ale coapselor. Daca se efectueaza numai la nivelul coapselor exterioare si se ignora excesul de tesut adipos din zona inferioara a feselor si superioara a coapselor exista riscul unui rezultat de disproportionalitate.

Liposuctia circumferentiala a coapselor este de preferat a fi realizata din mai multe intervetii pentru a evita un un edem prelungit al gambelor si picioarelor. Agresiunea asupra vaselor limfatice care se gasesc la nivelul tesutului adipos afecteaza drenarea limfei. Atunci cand este tratata intreaga coapsa, aceasta se va umfla in intregime si va ramane umflata pentru o perioada considerabila de timp. Prin impartirea liposuctiei circumferentiale in 2 proceduri separate portiunea coapsei care nu este tratata pastreaza o circulatie limfatica functionala care compenseaza pentru pierderea functiei de drenaj din zona tratata.

Liposuctiile inseriate spatiate la cel putin o luna una de cealalta sunt de preferat. De exemplu, in prima sedinta pot fi tratate zona externa a coapselor si zona soldurilor, iar in urmatoarea se pot aborda zona anterioara a coapselor, cea interioara si cea a genunchilor. Riscul de edem in zonele inferioare este astfel mult mai mic.

Tehnicile moderne de drenaj deschis si compresie bimodala asigura accelerarea perioadei de vindecare, diminuarea inflamatiilor si a sensibilitatii. In drenajul deschis inciziile nu sunt inchise prin suturi, ci lasate deschise pentru a stimula eliminarea fluidului rezidual, peste care se aplica pansamente cu rol de absorbtie si de distributie compresiva uniforma.

Ingrijirea postoperatorie in cazul liposuctiei coapselor este simpla si conceputa ca majoritatea pacientelor sa se poata schimba de imbracaminte cu usurinta, fara asistenta exterioara. Perioada de recuperare este rapida, insa multe femei aleg sa foloseasca colantii compresivi in continuare pentru gradul sporit de confort si siguranta.

Calitatea rezultatelor interventiei de liposuctie depinde de dimensiunea canulei cu ajutorul careia se opereaza. Canulele cu diametru mare pot cauza iregularitati la suprafata pielii. Tesutul adipos din zona coapselor interioare contine un procent mic de tesut fibros si are o consistenta moale, gelatinoasa, fiind usor si rapid de eliminat prin liposuctie. Daca sunt folosite canule cu dimensiune mare sau daca liposuctia nu este efectuata cu grija, pot rezulta zone cu prea mult tesut adipos indepartat. Utilizarea microcanulelor, cu diametru exterior intre 1.5 mm si 2.8 mm, permite obtinerea de rezultate exceptionale.

Filozofia clinicii noastre este de a pune pe primul plan siguranta pacientului si confortul acestuia in perioada de recuperare. Arta si maiestria medicului estetician se impletesc si conduc la rezultate de exceptie. Pentru a programa o consultatie gratuita va rugam sa sunati la 0723 171 316.

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu