Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Liposuctia sanilor la barbati

Liposuctia sanilor la barbati in ginecomastie

Corectia ginecomastiei (dezvoltarea exagerata a sanilor la barbati) reprezinta una dintre procedurile la care apeleaza frecvent barbatii, pe langa liposuctia executata in zona abdomenului si a flancurilor. Obiectivul operatiei de liposuctie este de a extrage cantitatea maxima de tesut adipos posibila fara a leza pielea sau muschii.

Sanii sunt formati din tesut adipos, glandular si fibros. Tesutul adipos este indepartat cu usurinta prin procedura de liposuctie, comparativ cu tesutul glandular. Este dificil de evaluat cu acuratete volumul de tesut adipos si cel real de tesut glandular, prin urmare poate fi necesara efectuarea unei mamografii inainte de efectuarea interventiei de liposuctie. Va invitam sa sunati la 0723 171 316 si sa programati o consultatie gratuita.

Pseudoginecomastia reprezinta dezvoltarea sanilor la barbati cauzata de tesutul adipos in exces, si nu de tesutul glandular. In majoritatea cazurilor grasimea in exces este cauza sanilor dezvoltati la barbati. Este mai frecvent intalnita in randul barbatilor mai in varsta, insa nu exclude nici barbatii tineri care se confrunta cu obezitatea.

Ginecomastia reala reprezinta dezvoltarea sanilor la barbati cauzata de tesutul glandular in exces. In mod normal tesutul glandular nu este foarte dezvoltat la barbati. Exista cazuri speciale de ginecomastie asociate cu alte afectiuni: alcoolismul, deficienta de testosteron, consumul anumitor medicamente, virusul imunodeficientei umane (HIV), insuficienta renala, cancer testicular sau tumori adrenale. Daca doar unul dintre sani este dezvoltat sau exista asimetrii vizibile, este recomandat ca pacientul sa efectueze o mamografie, existand riscul de a avea o tumora la san.

Ginecomastia poate fi cauzata si de consumul anumitor substante, printre care: amilorid (Module tic), amiodarona (Cordarone), amfetamine, steroizi anabolici, antiandrogeni (ciproteron), anticancerigene (citotoxice), androgeni, busulfan (Myleran), captopril (Capoten), cimetidina (Tagamet), clomifen (Clomid), diazepam (Valium), dietilpropion (Tenuate), domperidona, estrogeni, isoniazida, marijuana, metildopa, metoclopramid, nifedipin, nitrosouree, penicilamina, fenotiazina, fenitoina, rezerpina, spironolacton (Aldactone), antidepresive triciclice, vincristina.

Ginecomastia temporara normala este prezenta la aproximativ 60% dintre tinerii baieti aflati la pubertate, insa in general se retrage in decursul a cateva luni.

Liposuctia este cea mai eficienta in cazurile de pseudoginecomastie. In cazurile de ginecomastie reala tesutul glandular este dens si fibros, prin urmare dificil de penetrat si de extras cu canule clasice. Tesutul glandular foarte dens poate necesita indepartarea chirurgicala cu un bisturiu, insa in limite normale tesutul adipos si cel glandular pot fi extrase cu ajutorul unor microcanule, cu diametrul intre 1.2 si 2.2 mm.

Posibilele complicatii ale procedurii de liposuctie, cicatrici, asimetrii sau denivelari la nivelul pielii, pot fi minimizate prin utilizarea microcanulelor, motiv pentru care aceasta este tehnica preferata de chirurgii Luxury Aesthetics. Va invitam sa sunati la 0723 171 316 si sa programati o consultatie gratuita, cu care ocazie cu care veti afla ce se poate face in cazul dumneavoastra specific.

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu