Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Indicatii postoperatorii liposuctie

Ingrijirea postoperatorie dupa liposuctie

Liposuctia tumescenta se caracterizeaza prin utilizarea unei solutii diluate de lidocaina (anestezic local) si epinefrina (cu rol de ingustare a vaselor sanguine). Metoda este sigura si eficienta si reduce riscul sangerarii in timpul interventiei. Ingrijirea postoperatorie moderna minimizeaza durererea, accelereaza timpul de vindecare, diminueaza inflamatiile si scade numarul de vizite necesare la cabinetul medicului.

Metodele traditionale implica inchiderea inciziilor prin suturi si purtarea de imbracaminte compresiva timp de 2-6 saptamani, cu rolul de a reduce inflamatiile cauzate de retinerea sangelui sub piele. Formarea de edeme, hematoame, sensibilitatea ridicata, pot fi cateva dintre neplacerile procesului de vindecare in varianta traditionala. Inchiderea inciziilor prin suturi si purtarea prelungita de imbracaminte compresiva intarzie drenajul solutiei anestezice reziduale.

Luxury Aesthetics inclina in favoarea drenajului deschis, ce reduce edemele si hematoamele si stimuleaza eliminarea substantei tumescente reziduale (absorbita apoi de catre pansamente). Tehnica sporeste confortul pacientului prin folosirea de imbracaminte compresiva speciala. Neexistand suturi ce trebuie indepartate ulterior, sunt necesare mai putine vizite la cabinetul medicului. De regula primul control medical are loc dupa citeva zile de la interventie.

Aceasta metoda asigura o compresie uniforma reducand golurile dintre fibrele de colagen din derm si prevenind celulele rosii sa ajunga spre suprafata pielii, avand aparenta unor vanatai.

In general se foloseste o compresie bimodala, cu doua etape diferite de compresie. In prima etapa compresia este ridicata in perioada drenajului si inca 24 de ore ulterior. In a doua etapa, dupa 24 de ore de la stoparea drenajului, comresia este redusa. Unii pacienti prefera sa poarte in continuare imbracaminte minim compresiva pentru confort.

Instructiuni postoperatorii dupa liposuctie

In ziua externarii este recomandat sa nu sofati si sa fiti insotit acasa de o persoana adulta. In primele ore dupa operatie este indicata odihna. Seara se poate face o scurta plimbare iar doua zi, activitati cu grad de dificultate usor spre mediu. Exercitiile fizice si activitatile solicitante pot fi reluate cu grija dupa aproximativ 7-10 zile. Este recomandat un grad de dificultate de 25% din antrenamentul normal; ulterior puteti creste progresiv intensitatea exercitiilor fizice. Majoritatea pacientilor se reintorc la lucru dupa 3-4 zile de la interventia de liposuctie, desi este firesc un usor disconfort fizic.

Daca s-a folosit doar anestezia locala puteti sa va reluati dieta uzuala imediat. Beti suficienta apa pentru a evita deshidratarea. Evitati consumul de bauturi alcoolice minim 48 de ore inainte si dupa operatie.

In dimineata urmatoare operatiei pot aparea senzatii de ameteala la ridicarea brusca in picioare. In acest caz este indicat sa va asezati in pat pana senzatia dispare. De asemenea, dupa urinare pacientul trebuie sa se ridice in picioare usor si sa se aseze jos imediat daca intervine senzatia de ameteala. Este indicat ca pacientii sa nu incuie usa de la toaleta pentru a primi ajutor in cazul pierderii cunostintei.

Bandajul elastic compresiv reduce edemele, comprima pielea si stimuleaza drenajul solutiei tumescente reziduale. Incepand cu a doua zi dupa liposuctie acesta poate fi schimbat inainte de dus sau zilnic pentru a fi spalat. Bandajul elastic compresiv trebuie purtat atat ziua cat si noaptea, pana la 24 de ore dupa ce drenajul s-a oprit complet - aproximativ 3-6 zile. In cazul eliminarii unui volum mai mare de tesut adipos prin liposuctie drenajul poate dura mai mult de o saptamana, dupa care se recomanda purtarea de imbracaminte compresiva medicala (burtiera, corset) pentru o perioada de cel putin o luna. Pentru confort multi pacienti aleg sa poarte aceasta imbracaminte o perioada mai lunga, fara a obtine insa rezultate estetice superioare.

In primele 24-48 de ore de la interventie este normal drenajul unui volum mare de fluide. In primele 24-48 de ore sunt purtate pansamente absorbante peste zonele operate, sub imbracamintea compresiva. Ulterior drenajul se reduce substantial si pacientii vor plasa pansamentele absorbante doar peste inciziile unde inca mai sunt necesare. In primele 36 de ore, cand stati asezati este recomandat sa plasati prosoape dedesubt, pentru a prelua o eventuala scurgere.

Faceti dus de 1-2 ori pe zi pentru a mentine inciziile curate. Aplicati apoi noi pansamente absorbante. Daca de peste 24 de ore nu mai exista scurgeri dintr-o incizie, acolo nu mai sunt necesare pansamentele.

Vi se vor recomanda antibiotice, pe care este indicat sa le luati in timpul mesei. Anuntati imediat medicul daca observati simptome de infectie precum febra, mirosuri neplacute ale scurgerilor de fluide, roseata, inflamatii sau dureri accentuate in zonele operate.

Contraindicatii:
- Nu aplicati cuburi de gheata sau comprese calde pe zonele operate;
- Nu aplicati peroxid de hidrogen sau bandaje adezive. Inciziile se vindeca mai rapid fara uzul de antibiotice topice;
- Nu faceti baie in cada, jacuzzi sau piscina minim 7 zile dupa operatie;
- Nu luati aspirina si nici ibuprofen, sau orice alte medicamente antiinflamatorii nonsteroidiene precum Nurofen, Buferin, Anacin, Advil sau Nuprin. Acestea pot agrava sangerarea prin inhibarea functiei trombocitelor si pot slabi sistemul imunitar.

Stari de greata pot fi cauzate de antibiotice, lorazepam sau anestezia locala. Menstruatia neregulata, prematura sau intarziata, poate fi o reactie adversa a oricarei interventii chirurgicale complexe (timp de aproximativ o luna). Temperatura ridicata in primele 48 de ore poate fi o reactie normala a organismului dupa interventia chirurgicala.

Durerile postoperatorii pot persista timp de 5-10 zile de la interventia de liposuctie. Anuntati medicul daca durerile se accentueaza.

Mai multe informatii si recomandari vor fi oferite in timpul consultatiei. Pentru a programa o consultatie gratuita va rugam sa sunati la 0723 171 316.

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu