Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Recuperare dupa abdominoplastie

Recuperarea dupa intreventia de abdominoplstie

Abdominoplastia reprezinta o procedura complexa. Dupa finalizarea interventiei, pacientii necesita o scurta perioada de internare intr-un salon de recuperare, in functie de complexitatea interventiei si de conditia generala de sanatate.

Majoritatea pacientilor isi pot relua activitatea normala dupa 1-3 saptamani, in timp ce exercitiile fizice si activitatile solicitante pot fi reincepute dupa 4-8 saptamani in cazul abdominoplastiei totale. Recuperarea dupa abdominoplastia partiala (mini-abdominoplastie) este mai rapida.

Dupa operatie se aplica pansamente pe zona tratata si este necesara purtarea de imbracaminte compresiva (burtiera elastica) pentru minimizarea disconfortului, reducerea edemelor si suportul abdomenului in perioada de vindecare. Tuburi de dren subtiri aplicate sub piele elimina fluidele permitand vindecarea rapida, fiind indepartate dupa cateva zile de la interventie. Medicul poate recomanda folosirea unei pompe pentru controlul durerilor postoperatorii, un tub mic separat prin care se elibereaza o substanta cu anestezic local.

Pansamentele sunt schimbate dupa 2-5 zile, iar suturile, daca nu sunt absorbabile, sunt indepartate dupa 7-10 zile de la abdominoplastie. Dusuri pentru igiena personala se vor putea face in siguranta dupa un interval de timp (diferit in functie de pacient), cu acceptul medicului.

In primele zile de la operatie senzatia de disconfort prezenta in zona abdomenului este normala si poate fi dificila chiar si simpla ridicare in pozitie verticala. Disconfortul este controlat prin medicatie adecvata, la recomandarea medicului.

Echimozele si edemele pot persista timp de cateva saptamani, in timp ce o stare de amorteala in zona operata poate fi resimtita pana la 6 luni de la interventie.

Cicatricile sunt inevitabile cand sunt realizate incizii chirurgicale, dupa operatia de abdominoplastie existand o cicatrice de-a lungul abdomenului inferior si una in jurul ombilicului, in cazul abdominoplastiei totale. Perioada de vindecare si vizibilitatea cicatricilor difera in functie de fiecare persoana. Pentru mascarea cicatricilor inciziile pot fi situate sub linia costumului de baie sau pot fi realizate prin interiorul ombilicului. Cicatricile pot deveni mai proeminente in primele luni, dar se aplatizeaza si estompeaza intr-o perioada de pana la 9-12 luni de la operatie.

Rezultatele interventiei de abdominoplastie sunt permanente, insa pot fi afectate de fluctuatiile de greutate drastice.

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita!

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu