Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Tehnici de abdominoplastie

Abdominoplastia totala si abdominoplastia partiala

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza surplusul de piele si grasime din zona mijlocie si inferioara a abdomenului si, de asemenea, sunt tonifiati muschii peretelui abdominal. Efectuata corect, de catre un medic chirurg cu experienta, abdominoplastia poate ameliora semnificativ conturul siluetei, rezultatul final infatisand un abdomen plat, ferm, tonifiat.

Exista doua tipuri de interventii: abdominoplastia partiala (mini-abdominoplastia) si cea totala. Daca problemele sunt localizate doar la nivelul abdomenului inferior, abdominoplastia partiala poate fi suficienta. In acest caz perioada de vindecare este mai rapida, cicatricile sunt minore si nu este necesara repozitionarea ombilicului. Dar daca intregul abdomen prezinta surplus de grasime si piele, este recomandata procedura de abdominoplastie totala. Desi necesita o incizie mai ampla de-a lungul abdomenului inferior si o alta incizie in jurul ombilicului, abdominoplastia totala ofera rezultate mai spectaculoase decat mini-abdominoplastia.

Abdominoplastia totala implica efectuarea a doua incizii: una de-a lungul abdomenului inferior, intre cele doua oase ale bazinului, iar cea de-a doua in jurul ombilicului. Lungimea primei incizii depinde de cantitatea de piele care trebuie indepartata. Incizia secundara este necesara pentru a separa ombilicul de tesuturile abdominale inconjuratoare.

Dupa realizarea inciziilor pielea si grasimea sunt ridicate de sub peretele abdominal, expunand muschii abdominali verticali. In multe cazuri, muschii sunt intinsi si separati (conditie cunoscuta sub denumirea de “diastaza”), fiind intariti prin suturi, pentru tonifierea abdomenului. Pielea in exces este mobilizata si excizata, iar ombilicul este repozitionat. Inciziile sunt inchise prin suturi, cu scopul minimizarii cicatricilor.

Pentru conturarea corpului, interventiei de abdominoplastie i se poate asocia si liposuctia. Pe de alta parte, liposuctia ca metoda unica de tratament poate fi indicata doar daca pacientul are o elasticitate buna a pielii si un tonus muscular potrivit. Va invitam sa programati o consultatie gratuita - sunati la 0723 171 316.

Abdominoplastia nu corecteaza vergeturile insa acestea pot fi indepartate prin eliminarea excesului de piele care contine vergeturi.

Interventia de abdominoplastie dureaza aproximativ 2-5 ore, in functie de complexitatea interventiei. In general, abdominoplatia este realizata sub anestezie generala sau anestezie locala cu sedare intravenoasa. Un medic anestezist este prezent in timpul operatiei de abdominoplastie pentru monitorizarea semnelor vitale, a pulsului si a presiunii arteriale. Tuburile de dren sunt montate pentru prevenirea acumularii de lichide si sunt indepartate dupa 3-7 zile. Disconfortul este controlat prin medicatie si majoritatea pacientilor isi pot relua activitatea normala dupa 1-3 saptamani de la abdominoplastia totala.

Abdominoplastia partiala (mini-abdominoplastia) este recomandata pentru pacientii care prezinta surplus de piele si grasime doar in zona abdomenului inferior. In cursul mini-abdominoplastiei sunt mobilizate doar tesuturile abdominale de mai jos de ombilic, nefiind necesara repozitionarea ombilicului. Incizia este realizata chiar deasupra ariei pubiene, astfel incat cicatricea sa fie ascunsa de linia bikinilor. Interventia dureaza aproximativ 1-2 ore. Se poate asocia cu liposuctie la nivelul abdomenului superior si/sau flancuri. Recuperarea dupa abdominoplastia partiala este mai rapida decat in cazul celei totale.

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita!

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu