Clinica Bucuresti
Intrarea Tudor Stefan 58, sect. 1


Clinica Constanta
Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

Facilitati pentru pacientii
ce vin de la distanta la clinica din Bucuresti

Liposuctie & Abdominoplastie * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

         
 

Tipuri de liposuctie
tumescenta
cu ultrasunete
asistata mecanic
asistata cu LASER
asistata cu apa

Zone de liposuctie
abdominala
coapse
fese
picioare si glezne
spate femei
brate
fata si gat
flancuri barbati
sani la barbati

Masuri de siguranta
complicatii
farmacologie
postoperator

Abdominoplastie
tehnici
riscuri
recuperare

 

Liposuctie spate femei

Despre liposuctia spatelui la femei

Eliminarea depozitelor adipoase din zona spatelui poate produce imbunatatiri remarcabile asupra aspectului fizic al femeilor. Aceste depozite pot fi localizate la nivelul urmatoarelor zone: subscapulara (deasupra taliei si sub omoplati), lombosacrala (partea inferioara a spatelui), cervico-dorsala (partea superioara a spatelui), in zona posterioara a axilei si deasupra soldurilor.

Depozitele adipoase din zona subscapulara sunt situate intr-un strat subcutanat superficial. Banda sutienului accentueaza inestetic excesul de grasime localizat in aceasta zona. Unele femei sunt predispuse genetic sa acumuleze tesut adipos in regiunea subscapulara, de sub omoplati pana deasupra taliei. In cazurile de obezitate se pot forma manunchiuri de depozite adipoase dispuse paralel. Liposuctia tumescenta cu ajutorul microcanulelor indeparteaza excesul de grasime localizat in aceasta zona cu rezultate excelente.

Tesutul adipos este format din celule de grasime si tesut conector fibros ce retine aceste celule adipoase. Tesutul fibros dens este aproape imposibil de penetrat cu ajutorul canulelor de dimensiune mare. Utilizarea microcanulelor cu o dimensiune mai mica si ulterior a unor microcanule cu dimensiune mai mare permite efectuarea unei liposuctii de precizie. Microcanulele cu diametru intre 1.2 mm si 2.2 mm penetreza tesutul adipos mai usor, conferind si rezultate superioare estetic.

Liposuctia spatelui dupa o scadere drastica in greutate este uneori mai dificila. In urma scaderii rapide in greutate celulele adipoase devin mai mici dar tesutul fibros ramane identic. In consecinta tesutul adipos ramas va deveni mai fibros, operatia de liposuctie fiind mai dificil de realizat. In mod contrar, daca pacienta este aproape de greutatea ei maxima liposuctia va fi mai usor de efectuat.

Zona spatelui are o susceptibilitate crescuta la dezvoltarea de leziuni hiperpigmentare in jurul inciziilor. Din cauza traumei excercitate asupra pielii in jurul inciziilor pot aparea pete maronii, denumite leziuni hipermpigmentare postinflamatorii. Medicii Luxury Aesthetics folosesc microcanulele pentru reducerea traumelor, iar numarul de incizii in zona spatelui este minimizat.

Depozitele adipoase din zona spatelui sunt situate intr-un strat subcutanat superficial. In aceste conditii chirurgul va evita liposuctia excesiva care poate cauza leziuni severe asupra pielii, conducand la discoloratii permanente, eriteme, sau cicatrici inestetice.

Ingrijirea postoperatorie include folosirea de pansamente cu rol de absorbtie peste care se imbraca corsetul compresiv. Nu este necesara compresia externa ridicata datorita miscarii torsoului in timpul respiratiei si a realizarii altor activitati cotidiene, suficiente pentru eliminarea completa a solutiei reziduale din zonele tratate.

Liposuctia in zona lombosacrala - depozitele adipoase din zona inferioara a spatelui sunt indepartate cu usurinta prin interventia de liposuctie. Masuri de precautie se iau in controlul acestei zone inainte de interventie. Un lipom focal (tumoare benigna formata din tesut adipos) sau un semn din nastere cu pilozitate poate indica prezenta unui defect la nivelul coloanei vertebrale inferioare, fiind necesara efectuarea unei radiografii.

Liposuctia in zona cervico-dorsala - cazurile de obezitate sunt frecvent asociate cu acumularea proeminenta de depozite adipoase in partea superioara a spatelui. Eliminarea acestor depozite adipoase se realizeaza cu usurinta, rezultatele estetice fiind exrem de pozitive.

Preocuparea pentru o estetica desavarsita in conditii de maxima siguranta a pacientilor face ca Luxury Aesthetics sa fie una dintre cele mai solicitate clinici de profil. Va invitam sa programati o consultatie gratuita la 0723 171 316 si sa aflati ce putem face pentru dumneavoastra!

 

Dr. Ioana Tuhar

Sunati la 0723 171 316 si programati o consultatie gratuita,

sau completati formularul si va vom contacta

Nume:

Tel:

E-mail:

Intrebari, mentiuni (optional):


Tratamentele de liposuctie si abdominoplastie sunt recomandate pacientilor de peste 18 ani
Politica de confidentialitate

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu